Heb vertrouwen

Gepubliceerd op 5 september 2024 om 15:19

Vakantie, maar zoveel onrust

Vakantie is weer voorbij. Ik zit weer in het ritme van alledag, kids naar school, les geven, boekhouden, huishouden, noem maar op! De zomervakantie is voor mij ook altijd een ijkpunt. Waar sta ik, waar sta ik met mijn bedrijf, wat wil ik? Allemaal vragen die ik dan laat passeren.

Ook deze zomervakantie stond ik hierbij stil, maar toch voelde het allemaal anders, er was heel veel onrust. Onrust in mijzelf! Bijzonder, want ik was vrij, even geen werk, geen leven op de klok, maar rustig aan. En toch leek het in mijn lichaam niet rustig te worden. Ik zat niet in mijn hum, niet lekker in mijn vel. Het zal ook wel rouw zijn geweest om ons pap. Er was veel gebeurd, een intensieve periode en dan is er rust, is er stilte.... Maar in mijn lijf was er alles behalve stilte en rust.... ONRUST, dat was wat ik voelde, zoveel onrust.

En wat kun je het beste doen bij het voelen van onrust? Ermee  gaan zitten...

Mijn yoga-practice helpt mij hier altijd heel erg bij. Het naar binnen keren, jezelf onderzoeken. Dus gaan zitten, het aankijken en doorvoelen.... pfff.... er was genoeg om te voelen. En wat ik voelde was heel duidelijk. Sinds het overlijden van ons pap, zijn er ontzettend veel processen in gang gezet. Zo bijzonder! Ik kon het niet onder woorden brengen, maar ik voelde dit wel heel duidelijk. Er gebeurde heel veel in mij...

... dus, daar zat ik dan... met mijn onrust, mijn eigen processen...
Ik nam mijn inzichtskaarten erbij. Wellicht kreeg ik daardoor meer inzicht in mijn onrust én in de processen die gaande zijn, deze voelde ik zo sterk. Er was duidelijk van alles gaan stromen. Ik merkte dat ik bij mezelf mocht blijven, ipv naar buiten toe, dus social media kijken en daar mijn antwoorden denken te vinden. Nee, die zúl je daar nooit vinden, die antwoorden zitten echt in JEZELF!

 

Vertrouwen

Ik had duidelijk de vraag "Wat mag ik de komende tijd in balans brengen?" En van daaruit trok ik kaarten. De eerste kaart die tevoorschijn kwam had de titel "Vertrouwen in het plan", "ter voorbereiding op ingrijpende groei kan er tijdelijk wanorde en chaos ontstaan..." Je meent het! Die chaos ervaarde ik wel ja!

En zoals met heel veel dingen, mag er eerst chaos zijn om ruimte te creëren voor iets nieuws. Als je iets gaat opruimen, ontstaat er (bij mij tenminste meestal wel) eerst chaos, een grote puinhoop. En van daaruit ruim je op ter voorbereiding op iets nieuws, in dit geval een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ja, zo voelt het wel een beetje, maar dat is echt een intern proces. Want aan mijn leven verandert verder niet veel. Dus "heb vertrouwen, alles is goed", ja dat is fijn om te lezen, dat ik kan vertrouwen op dit proces. Dat het oké is wat ik voel, wat ik ervaar.

Ik had duidelijk behoefte aan rust en bezinning. Zelfs binnen mijn bedrijf Kiksh merkte ik dat ik geen motivatie voelde om nieuwe dingen te starten, maar juist behoefte heb aan rust. Daar waar ik vorig jaar helemaal creatief los ging met mijn Yoga Specials, voelde ik nu die stilte. Het werd me duidelijk dat ik me mag gaan focussen op de bestaande lessen, deze uit te diepen en daarin verder gaan groeien. En voor mezelf als mens, meer bij mijn kern komen, vertrouwen op mezelf, mezelf verder ontwikkelen en versterken én daarbij blijven!

Ik voel allerlei verschuivingen in en rondom mij. Maar ik heb alle vertrouwen in het universum, dat dingen op mijn pad komen om van te leren, van te groeien. Het zal mij gaan helpen in mijn eigen proces.

Zo trok ik ook een kaart dat over familie ging. Ik voelde me een vreemde eend, niet begrepen. Maar nu leek er een kracht te zijn ontstaan vanuit mezelf dat ik hierboven sta. Ik geloof in mezelf en dit is zo versterkt sinds het overlijden van ons pap. Dat is echt een cadeautje! Die onzekerheid eerst, mezelf altijd maar weer klein maken, waarvoor? Mijn familie vroeg hier niet om, ik deed dat toch echt zelf.

"De kracht van jouw hart om liefde te geven en te ontvangen zal niet verspild worden. Het is dus tijd om voorzichtig de patronen om te proberen erbij te horen, los te laten. Vertrouw er in plaats daarvan op, dat je precies bent zoals je moet zijn..." 

 

WOW! Dat was raak, héél erg raak, midden in de roos! Deze shift merk ik zo duidelijk in mezelf, dat het fijn is om te lezen. De shift is gemaakt in het hele proces bij het loslaten van ons pap, daarin ging zoveel liefde rond, dat ik nog niet eerder zo opgemerkt had. Ik voel me veel sterker en krachtiger dan daarvoor. Daarvoor had ik het gevoel op ijs te lopen...

En nu? Nu geloof ik in mezelf, ik ben goed zoals ik ben en de ander is goed zoals hij/zij is, in zijn/haar eigen proces en ik met de mijne.

Heb vertrouwen,
Heb vertrouwen in jouw proces, jouw (levens)pad.
Je kunt het!

 

Dankbaar

Dus pap, waar je ook bent, ik voel je en ik kan alleen maar dankbaar terug kijken op het hele proces van jou los te laten in liefde. Het heeft me zoveel gebracht, dat ik zeker weet dat jij me hierbij geholpen hebt! Love you ❤️🙏🏻.

 

Namasté,

Liefs Suzanne

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.